Vi er enige om at vores nøgleord for Livø bliver – bæredygtighed, fælleskab og nærvær…

I der er kommet på Livø gennem mange år har garanteret jeres forståelse af de samme ord og tænker dem ind i jeres ophold på jeres måde. For os som de madnørder Vi er, så er omdrejningspunktet “Maden og måtidet”. Vi vil gerne have at I Livø-elskere begynder at spise Livø mad, vores Livø mad 🙂

Vi har fra Naturstyrelsen overtaget de gamle madplaner fra Kellertiden. De er smækfyldt med alle de gamle skønne retter fra forrige århundredeskifte, de første udgaver af Frk.Jensens kogebog, egnsretterne fra dengang danskerne stadig lavede mad som var mere og andet end sovs og kartofler.
Det er retter som mange kender som mormormad, spidsstegt gris, grydestegt kylling, krebinetter, forloren hare, kørvelsuppe, frugtgrød, hjerter i flødesovs, flæske- og ribbenssteg, brunkål, jordbær med fløde, gammeldaws flødeis og vi kunne blive ved og ved og ved og det gør vi i stor- og krokøkkenet på øen og ikke mindst i Købmandscafeen…

Vi har brug for jeres støtte til dette projekt, som både vi og Naturstyrelsen tror på skal føre Livø over i de nye tider med maden i en helt ny rolle. Vi tror nemlig på at gensidigt forpligtende relationer er bedre end flygtige og ansvarsløse. Og I kan tage ansvar for Livø ved at bakke op om os og de initiativer vi sætter igang for på aktiv vis at skabe en sund fremtid for Livø, der kan rumme de fleste og blive præget af dem der tager ansvar for “deres-Livø” – Og hvor forholdene gradvist vil blive ændret fra de folkeskoleklasse-venlige sovesale med køjesenge til mere tidsvarende familierum i husene, hvor man har mere lyst til at være, og huse hvor forskellige temaer vil præge indretningen på forskellig fantasifuld vis. Faciliteterne vil gradvist, blive rettet mod afdæmpet, primitiv aktiv luksus samvær – på et Livø ophold skal man altid have lidt mere med hjem end blot et dejligt ophold.

Og for havn og teltplads kommer der også nye lækre initiativer, men mere om det senere…..

– vi vil bla. så vidt det er muligt have jer alle til på kryds og tværs at spise sammen. At genoplive noget af den gamle rytme der var på Livø i fordums tider med middagsklokken der lyder, samværet med nye og gamle i jeres respektive grupper omkring den gode mad – fortrinsvis lavet af øens egne råvarer (til en pris hvor alle kan være med)

Hurra for det gode måltid – hurra for en ny sæson på Livø med hyggen i Højsædet…

…inviter jeres venner til at “bakke op” om vores Facebookside, meld jer på vores arrangementer, som vi bla. laver i samarbejde med netop folk og organisationer, der tager ansvar og og er med til at sætte deres fingeraftryk på Livø Feriecenter jeg vil blot nævne Skovens dag, Forårs Jazzen Livø, Økologiske sommeraftener, Pinsen, Skt Hans, LivøFerie, Høstmarked og og og

Husk fremtidens Livø er skabt af en lang række af momenter i en nutid, hvor “fælleskab, nærvær og ansvarlighed gør drømmen bæredygtig”….

(og så vil jeg da lige sige at bryggeren hos @søgaardsbryghus i morgen sætter kedlen over til den nye øl fra og af Livø og den kommer til at hedde “Livøls Limgrim”….)

Velkommen til Livø!

Kjøgemester & Oldfrue