Landbruget på Livø bliver drevet som et økologisk demonstrationslandbrug baseret på produktion af økologisk oksekød (ammekøer) og en lille produktion af økologisk korn og frø. Det økologiske landbrug på Livø fejrede i 2016. 25 års jubilæum. Her har gennem årene været udført forskellige forsøg med ældre kornsorter. Fra 2002 er der bl.a. dyrket spelt af en meget høj kvalitet, og der dyrkes også bl.a. emmer, goldbluhme og enkorn. På Livø er der desuden udført forsøg med dyrkning af glutenfrie afgrøder såsom quinoa og amarant.

På en ø kan det være en større fordel at drive økologisk landbrug med produktion af varer med høj pris i forhold til vægt, da transport til fastlandet er både dyr og besværlig. Økologisk drift er desuden ofte baseret på en stor selvforsyningsgrad, og det er derfor kun i meget begrænset omfang nødvendigt at importere varer til bedriften.

Læs også Naturstyrelsens folder om landbruget på Livø

SHARE
Previous articleKøbmands Café og Livø Kro
Next articleKysterne